im | machining

im | machining is in 1935 in Rijen, Nederland opgericht als een metaalreparatie- en bewerkingsbedrijf in de leer- en automobielindustrie onder de naam Pelders metaal B.V. Al snel was het bedrijf een gerespecteerd producent van grote aantallen onderdelen voor onder andere DAF en KONI. Omdat Pelders Metaal BV innovatie altijd als speerpunt heeft gehad, zijn ze eind jaren 70 al begonnen met het omvormen van een mechanische metaalbewerking naar een computergestuurde metaalbewerking (CNC). Hiermee was het bedrijf destijds één van de eerste in de regio. Dankzij deze innovatieve aanpak kon het bedrijf haar klanten snel en efficiënt zeer nauwkeurige producten blijven leveren.

Na een solide periode van gestage groei, is Pelders Metaal B.V in 2008 opgenomen in de voormalig Intermedia Group, waardoor nieuwe kansen en investeringen mogelijk waren.

Een frisse wind door het bedrijf, een grondige vernieuwing van het machinepark en een nieuwe marktpositionering heeft het mogelijk gemaakt te blijven streven naar hoogwaardige producten en een uitmuntende service.

Vanaf 2014 heeft de volledige groep, een nieuwe commerciele uitstraling aangenomen. Intermedia group werd im | innovating, en Pelders metaal B.V. werd im | machining.

im machining metaalbewerking

im | driven

Vandaag de dag is im | machining uw beste keus voor reparatie en als toeleverancier voor uw metaal, RVS en kunststof  CNC draai- frees- en kotterwerk voor zowel enkele,  als seriematige producten. Op diverse, technologisch hoogstaande, draai- en frees machines worden uiterst nauwkeurig producten van Ø 5mm tot Ø 2200mm vervaardigd. Daarnaast kunnen kleine en grote producten gespannen worden met een maximaal werkoppervlak van 1550 X 750 mm. Dit alles gebeurt uitsluitend met de beste materialen, gereedschappen en machines van alleen de meest vooraanstaande leveranciers.

Geeft u ons de mogelijkheid onze mensen, manier van werken, expertise en jaren ervaring te introduceren in één van uw projecten, en ervaar zelf de kwaliteit van ons bedrijf. Voelt u zich vrij contact met ons op te nemen voor offerte aanvragen en/of verdere informatie over ons of onze producten en diensten.

Namens het complete team van im | machining,

Marc Oomens, Director Marketing & Sales
Kees Houtepen, Director Engineering & Projects