NIEUWE COLLEGA

Facebook
Twitter
LinkedIn

Mijn naam is Joep Nijkamp
Geboren op 16 januari 1961 in een traditionele
looiersfamilie uit Loon op Zand.
Ik woon daar nog steeds.


Al op jonge leeftijd ging ik vaak met mijn vader mee naar de fabriek en snoof de geuren van de looierij op. Niet alleen die van het nathuis, maar ook die van de heerlijk ruikende plantaardige looistoffen en het plantaardig gelooide leer. Ik zag wat er voor een mooi materiaal gemaakt kon worden van die vieze huid. Op die manier ontwikkelde ik al op jonge leeftijd de liefde voor dit prachtige vak en mooie product.

Maar ook techniek had mijn interesse. Ik was ook gek op auto’s. Zodoende ben ik na mijn middelbare school eerst naar de HTS werktuigbouwkunde gegaan. Die studie heb ik vroegtijdig afgebroken en ben in Duitsland naar de looiersvakschool, Gerberschule Reutlingen, gegaan. Daarna ben ik bij mijn vader in het bedrijf gekomen. “Lederfinish Hollandia B.V.” was toen een bedrijf dat gespecialiseerd was op het in loon finishen van leer. Ik heb daar kennis gemaakt met alle aspecten van het ondernemerschap, maar was vooral bezig met de techniek en productie van voornamelijk schoen- en lederwarenleer. In die tijd deden we al zaken met Intermedia, de voorloper van IM.


Marc en ik kennen elkaar ook van die tijd en hij heeft schijnbaar zijn eerste zakelijke deal met mij gedaan. Het aanpassen van de meetmachine met een GER Loto box.


De leerindustrie zat toen al in een moeilijk vaarwater. Hollandia werd overgenomen en ik heb toen bij Finilux en Rompa Leder gewerkt. Altijd als leerfinisher in de ontwikkeling van nieuwe leersoorten en modecollecties, die dan ook in de productie gemaakt moesten worden.


Later ben ik in de chemie bij Clariant en Stahl gaan werken. Hier heb ik me op het gebied van automobielleerfinishes ontplooid. Ik bediende grote looierijen die voor de OEM’s werkten. In die tijd ben ik ook veel gaan reizen.


De afgelopen 5 jaar was ik in dienst bij Heusch GmbH in Aken, Duitsland. Ik werkte als Ledertechniker mee aan de ontwikkeling van een nieuw type schaafmes. Door intensieve samenwerking met werktuigbouwkundig ingenieurs heb ik ook op machinegebied veel geleerd.


Nu ga ik met veel plezier en vertrouwen als Manager Ascender bij im | innovating aan de slag. Een mooie uitdaging, om deze nieuwe machine, dit nieuwe procedé samen met het IM team in de markt te gaan zetten. Hier komen mijn knowhow en ervaringen op het gebied van leerfinishing, machines, techniek en klantcontact mooi samen.


Ik ben iemand die graag het naadje van de kous weet. Gewoon omdat ik nieuwsgierig ben en wil weten hoe iets werkt of in elkaar zit. Ik onderzoek graag. Op die manier kom ik op ideeën en tot oplossingen. Maar soms kan ik daar wel ver in gaan. Spreek me daar gerust op aan, als ik dat even niet in de gaten heb.


Privé heb ik 2 volwassen zonen van 27 en 25 jaar oud. De oudste werkt bij defensie en de jongste is een echte avonturier. Hij woont in Colombia bij zijn vriendin en wil daar als landbouwer op traditionele wijze gaan boeren.


Ik heb sinds 4 jaar een relatie met Christianne en we zijn van plan om samen te gaan wonen. Zij heeft 2 zonen die allebei 3 kinderen hebben. Sommige daarvan noemen me “opa” en dat heeft ook wel wat.


Mijn grootste hobby is muziek. Ik speel al mijn hele leven klarinet en ben al 35 jaar lid bij Koninklijke Harmonie Orpheus in Tilburg. Daarnaast speel ik graag een potje tennis en af en toe golf.


Ook kook ik graag een lekkere maaltijd voor vrienden en familie.
Een goed glas wijn en een lekker biertje mogen daarbij niet ontbreken.
Binnenkort wordt ik penningmeester van de NVLST.
In dat verband ben ik ook actief binnen de commissie die Leather Naturally
ondersteund.


Tot snel,
Joep

Related